"Çok Yönlü, Sosyal Eğitim"

Okul Kıyafeti Uygulamasına Devam...

Değerli Velimiz, Geçtiğimiz haftalarda okul kıyafet uygulamamızı belirlemek amacıyla sizlere bir anket göndermiştik. Anket sonuçları rehberlik birimi tarafından değerlendirilmiştir.

Ankete velilerimizin %91,5’i katılmıştır.  Anketi cevaplayan öğrenci velilerimizin %84,5’i okul kıyafeti uygulamasına devam edilmesi kararını belirtmiştir. Bu doğrultuda 2013-2014 eğitim yılında okulumuzda okul kıyafeti uygulamasına devam edilecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi velilerimizin okul kıyafeti uygulamasında da okulun eğitim-öğretim anlayışını paylaşması ve desteklemesinin sevindirici olduğunu belirtmek isteriz.  Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlköğretim Kurumları, çocuklarımızın daha rahat giysiler içinde eğitim-öğretim görmesini sağlamak üzere –okul logosu taşımak kaydıyla- okul kıyafetlerinin kalitesinin daha da artırılması ve okul eşofmanlarında daha fazla seçenek sunmak için elinden geleni yapacaktır.

2013-2014 eğitim öğretim yılı okul kıyafetleri ihtiyaç/talep analizleri üretici firma tarafından önümüzdeki haftalar içerisinde yapılacak olup, konu ile alakalı velilerimiz ayrıntılı olarak bilgilendirilecektir.

Okul kıyafetinin, okul kültürünün bir parçası olması nedeniyle çocuklarımızın öğrencilere yakışır bir davranış, kıyafet ve dış görünüm bütünlüğü içinde olmalarının önemi eskisi gibi devam edecektir.

(Okul kuralları dâhilinde vurgulandığı üzere “erkek öğrencilerin saç tıraşı, kız öğrencilerde omuza inen saçların arkadan toplanması, öğrencilerin kol saati dışında ziynet ve süs eşyası takamayacakları, kamerasız ve internet bağlantısı olmayan cep telefonu kullanımı” gibi).

Yukarıda belirttiğimiz hususlarda velilerimizden her zaman olduğu gibi okula destek olma duyarlılığının devam etmesini beklemekteyiz.